Firma DROS zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców od 1983 roku. Do produkcji przetworów wykorzystywane są warzywa, które pochodzą z gospodarstwa rolnego, należącego do właściciela firmy, a także od okolicznych rolników, co daje gwarancję świeżości i najwyższej jakości. Firmę wyróżnia tradycyjna produkcja na konserwantach naturalnych (cukier, sól, ocet) lub bez konserwantów, na przepisach (recepturach) wytwarzanych tradycyjnym, domowym sposobem. Produkty tej firmy zostały wielokrotnie nagradzane na różnego rodzaju targach i w konkursach produktów tradycyjnych. Nasz gość mówi o nowościach i trudnych okresie dla przedsiębiorców ze względu na pandemię. Rozmawia Alina Frejusz.
Gościem Radia ZW był Maciej Bryś, starosta powiatu wieluńskiego
Sesja absolutoryjna oraz omówienie wykonania budżetu za 2024 rok to główne tematy naszej rozmowy z Maciejem Brysiem, starostą powiatu wieluńskiego...