W niedzielę wysłuchaliśmy audycji „Między nożem a widelcem”, a w niej trzeciej, ostatniej części informacji poświęconych konkursom i szkoleniom organizowanym w warsztatach gastronomicznych, które działają przy Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu.
Mamy pomysł, taką niespodziankę dla naszych gości warsztatowych czy osób, które interesują i pasjonują się kuchnią, które chciałyby spróbować na własnej skórze, jak wyglądają lekcje gotowania z szefem kuchni. Planujemy takie szkolenie z szefem Sebastianem Michałczykiem, które będzie otwarte dla osób z zewnątrz, i najprawdopodobniej zostanie ono zorganizowane w czerwcu. Proponuję śledzić naszego warsztatowego Facebooka (TUTAJ). Zachęcamy już teraz do uczestniczenia w szkoleniu, bo będzie ono miało swój szczególny cel – dochód z wydarzenia chcemy przeznaczyć na osoby, które potrzebują wsparcia, które uciekają przed wojną w Ukrainie – mówi nauczycielka przedmiotów gastronomicznych Magdalena Kabała.
Posłuchaj wszystkich części audycji:
Część I
Część II
Część III
Fot. warsztaty gastronomiczne