Jakie są standardy w kuchniach, które mieszczą się w pięciogwiazdkowych hotelach? M.in o tym na przykładzie Cypru, powiemy w naszej niedzielnej audycji „Między nożem a widelcem”.
Standardy pięciogwiazdkowego hotelu to jest coś, czego się nie przeskoczy. W momencie, kiedy trzeba było jakiś mus z makreli udekorować pióropuszem z jabłek, a jeżeli jabłko miało jakieś drobne przebarwienie – wyrzuca się je do kosza, ma być idealnie białe. Jak robimy mus z awokado i w kielichu blendera się rozwarstwił, mimo że kielich miał 2 litry, nikt nie próbował tego ratować od razu do kosza-robimy od nowa.
– mówił Przemysław Banaś, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu. Początek niedzielnej audycji „Miedzy nożem a widelcem” po 13:00.
Komentarze