Wielkanoc już za chwilę, więc to dobry czas, żeby zastanowić się nad świątecznym menu. W naszej niedzielnej audycji „Między nożem a widelcem” zaprezentujemy kilka nieszablonowych propozycji.
Możemy zrobić np. jajka po szkocku. To jest również ciekawa rzecz, jest to danie obiadowe. Gotuje się jajko na pół twardo, obiera. Osobno sporządza się masę mieloną i tą masą oblepia się to jajko. To powinno być dobrze doprawione, m.in. czosnkiem, papryką. Następnie taka kulka mięsno-jajeczna jest panierowana w bułce tartej i jajku i smażona na głębokim tłuszczu. Po to nie dogotowaliśmy tego jajka, bo będzie jeszcze jedna obróbka cieplna – mówił Przemysław Banaś, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu.
Początek audycji w niedzielę po 13:00.