Firma DROS, która od 1983 roku zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców, w tym roku obchodzi 40-lecie istnienia. To wspaniały jubileusz, tym bardziej że jest to firma rodzinna. Do produkcji przetworów wykorzystywane są warzywa, które pochodzą z gospodarstwa rolnego należącego do właściciela firmy, a także od okolicznych rolników, co daje gwarancję świeżości i najwyższej jakości. Firmę wyróżnia tradycyjna produkcja oparta na konserwantach naturalnych (cukier, sól, ocet) lub bez konserwantów, na przepisach (recepturach) wytwarzanych tradycyjnym, domowym sposobem. Z naszym gościem, współwłaścicielką firmy, rozmawia Alina Frejusz.
Lututów: uroczystości patriotyczne związane m.in. z piątą rocznicą odzyskania praw miejskich (zdjęcia)
Dzisiaj w Lututowie przy obelisku upamiętniającym powstańców styczniowych odbyły się uroczystości patriotyczne poprzedzające Lututowski „Bieg Wolności”. Wydarzenie było związane z...