W Gminnym Ośrodku Upowszechniania Kultury i Sportu w Ostrówku zakończył się cykl nieodpłatnych zajęć, na których omawiano zagadnienia związane z dietetyką i zdrowym żywieniem.
Jolanta Prusińska, Klub Seniora Ostrówek:
Nigdy nie wiedziałam, że każdy inny kolor deski do krojenia służy do czegoś innego, a teraz się dowiedziałam. Bo jak zrobić majonez, to akurat wiedziałam, ale ze śledzi robiłyśmy tatara i dużo innych ciekawych rzeczy. Poza tym samo słuchanie pana Przemka Banasia to jest coś fantastycznego. On ma nie tylko dar gotowania czy pieczenia, ale i mówienia o tym.
Przemysław Banaś, nauczyciel Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu:
Bardzo dobrze oceniam te warsztaty, dziś na spotkaniu są m.in. KGW z Ostrówka i Niemierzyna, to już ostatnie spotkanie z tego cyklu. Skoro to pożegnanie, to panie przygotowały mały bankiet, a my przygotowaliśmy sałatki, których te panie na szczęście nie znały.
Janina Szczecińska, dyrektorka GOUKiS w Ostrówku:
Warsztaty te finansowane były z grantu pochodzącego z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich, przeznaczone dla pań w różnym wieku. Warsztaty prowadzili pan Przemysław Banaś, nauczyciel Zespołu Szkół nr 1 w Wieluniu i pani Karolina Krawczyk-Borowiec, dietetyk z Wieruszowa.
Posłuchaj relacji:
W grudniu GOUKiS w Ostrówku zaprasza na warsztaty florystyczne.
Komentarze