Żaden wielkanocny stół nie obejdzie się bez chrzanu, barszczu białego i ogórków. Między innymi te produkty znajdziecie w sklepach z etykietą DROS.
To firma rodzinna, która swoją siedzibę ma w Drobnicach w gminie Osjaków. Zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców od 1983 roku. Do produkcji przetworów wykorzystywane są warzywa, które pochodzą z gospodarstwa rolnego, należącego do właściciela firmy, a także od okolicznych rolników co daje gwarancję świeżości i najwyższej jakości. Firmę wyróżnia tradycyjna produkcja na konserwantach naturalnych (cukier, sól, ocet) lub bez konserwantów, na przepisach (recepturach) wytwarzanych tradycyjnym, domowym sposobem.
Jeden z firmowych specjałów „Ogórki Kwaszone spod Wielunia” zostały wpisane 28 lutego 2008 roku na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Z naszym gościem o wielkanocnym stole rozmawia Alina Frejusz.