Kucharze z Pabianic, Wielunia i Wrocławia gośćmi naszej niedzielnej audycji kulinarnej

   Szymon Ryba z Pabianic, Tomasz Wróbel z Wielunia i Piotr Barczyński z Wrocławia w ubiegłym tygodniu włączyli się w organizację charytatywnej kolacji degustacyjnej dla Agnieszki. Podczas przygotowywania swoich popisowych dań dla gości znaleźli czas na krótką rozmowę o pasji do gotowania.
    - W Polsce sushi istnieje od 1992 roku, wtedy powstała w Warszawie pierwsza restauracja sushi. Od początku XXI wieku, po roku 2000 sushi coraz bardziej zyskuje na popularności i jest dostępne na co dzień. Przygotowując sushi, łączymy smaki, czerpiemy produkty z innych kuchni - nie ma ram, jakich produktów musimy użyć, jeżeli efekt końcowy jest zadowalający.


- mówił Piotr Barczyński. Na rozmowę zapraszamy w niedzielę do audycji „Między nożem a widelcem” po 13:00.
REDAKCJA PORTALU radiozw.com.pl NIE ODPOWIADA
ZA TREŚĆ KOMENTARZY ZAMIESZCZANYCH PRZEZ INTERNAUTÓW

REKLAMA








Wyszukaj

Kalendarz

Poniedziałek, 17 grudnia 2018 Jolanty, Łukasza, Olimpii

Motto dnia

Każdego dnia jesteśmy odpowiedzialni za siebie nawzajem, za to, czy staliśmy się choć odrobinę lepszymi.
~ Anna i Paweł Szczepańscy

Prognoza pogody

Reklama