Kucharze z Pabianic, Wielunia i Wrocławia gośćmi naszej niedzielnej audycji kulinarnej

   Szymon Ryba z Pabianic, Tomasz Wróbel z Wielunia i Piotr Barczyński z Wrocławia w ubiegłym tygodniu włączyli się w organizację charytatywnej kolacji degustacyjnej dla Agnieszki. Podczas przygotowywania swoich popisowych dań dla gości znaleźli czas na krótką rozmowę o pasji do gotowania.
    - W Polsce sushi istnieje od 1992 roku, wtedy powstała w Warszawie pierwsza restauracja sushi. Od początku XXI wieku, po roku 2000 sushi coraz bardziej zyskuje na popularności i jest dostępne na co dzień. Przygotowując sushi, łączymy smaki, czerpiemy produkty z innych kuchni - nie ma ram, jakich produktów musimy użyć, jeżeli efekt końcowy jest zadowalający.


- mówił Piotr Barczyński. Na rozmowę zapraszamy w niedzielę do audycji „Między nożem a widelcem” po 13:00.
REDAKCJA PORTALU radiozw.com.pl NIE ODPOWIADA
ZA TREŚĆ KOMENTARZY ZAMIESZCZANYCH PRZEZ INTERNAUTÓW

REKLAMA